als je bloed heb geprikt voor het cbr

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Burger
Infopolitie Gast

als je bloed heb geprikt voor het cbr

Ongelezen bericht door Burger »

als je bloed heb geprikt voor het cbr voor je rijgschiktheids keuring


ik weet dat ze terug kunnen kijken een jaar terug hoveel je gedronken heb

mijn vraag eigenlijk is wat is teveel ???

of is het teveel als je afhankelijk ben van alcohol dat je zonder niet kan functioneren
Gebruikersavatar
thijeleo
In Memoriam
In Memoriam
Berichten: 7900
Lid sinds: 21 mei 2003, 12:00
Roepnaam: Leo

Ongelezen bericht door thijeleo »

Indien u afhankelijk bent van alcohol om goed te kunnen functioneren, zal dit invloed hebben op de beoordeling door het CBR.

Aan de hand van een bloedproef is te bepalen of u op het moment van prikken alcoholhoudende drank in uw bloed had. Hiermee kan volgens mij niet de afhankelijkheid worden aangetoond.
Gebruikersavatar
ThunderSTreak
Moderator
Moderator
Luitenant-kolonel
Adviseur Veiligheid
Vademecum
Berichten: 6165
Lid sinds: 18 jul 2004, 16:06
Locatie: Ulvenhout
Geslacht: Man
Leeftijd: 66
Contact:

Ongelezen bericht door ThunderSTreak »

Een kleine maar niet geheel niet onbelangrijk aanvulling voor TS.

In het bloedbeeld is alcoholafhankelijkheid wel degelijk te bepalen aan de hand van de zogeheten Carbohydraat deficiënt transferrine (CDT). Onder invloed van een afbraakproduct van alcohol ontstaat transferrine met minder siaalzuren (een carbohydraat) dan normaal: carbohydraat deficiënt transferrine is het gevolg ofwel CDT. Dat is meetbaar in het bloed en dat is dus ook de test waar het CBR zich op richt.

Lees daar hier meer over

Een belangrijke passage uit deze webpagina:
Wat is normaal en wat is afwijkend?
Vooropgesteld moet worden dat geen enkele methode "voor 100 % goed" meet en een afwijkend resultaat uitsluitend op één situatie (alcoholgebruik) is terug te voeren. CDT wordt gerapporteerd als % van het totaal transferrine om het effect van schommelingen in het transferrine gehalte, bijvoorbeeld een stijgend transferrine bij ijzergebrek, op te heffen. Sinds februari 2001 geldt < 2,6 %als referentiewaarde ("normaalwaarde") voor niet-gebruikers of bij incidenteel alcohol gebruik. De gehanteerde grens voor CDT komt bij mannen gemiddeld overeen met de consumptie van ca 60 g ethanol per dag (grofweg 1,5 l bier of 1 fles wijn per dag) gedurende minimaal een week. Boven 60 g alcohol / dag zullen op de lange duur ernstige orgaanbeschadigingen ontstaan. Voor vrouwen ligt deze grens op ongeveer 40 g / dag. Als grens voor overmatig alcohol gebruik wordt momenteel 2,9 % aangehouden, waarbij rekening is gehouden met de meetonnauwkeurigheid. Bij alcoholici worden veelal waarden van 4 - 6 % of hoger gezien.
Overigens kunnen bepaalde ziektebeelden ook leiden tot een CDT.
Met vriendelijke groet,

ThunderSTreak
Afbeeldingdrive safe4safetyAfbeelding
Gebruikersavatar
zijlvaart67
Moderator
Moderator
Agent
Berichten: 14688
Lid sinds: 31 jul 2003, 20:18
Geslacht: Man
Leeftijd: 57
Contact:

Ongelezen bericht door zijlvaart67 »

En mocht u volgens het cbr niet meer over de vereiste rijgeschiktheid beschikken (door alcoholafhankelijkheid), dan zal uw rijbewijs ongeldig worden verklaard.

Na een periode van minimaal 5 jaar, mag u een aanvraag doen voor een hernieuwd medisch onderzoek, waaruit dan zou moeten blijken dat u niet meer alcoholafhankelijk bent... :wink:

'Het is niet logisch dat 450 miljoen Europeanen aan 330 miljoen Amerikanen vragen hen te beschermen tegen 140 miljoen Russen'
Donald Tusk

Gesloten