Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
5b85a9c2bb5c3bd
Infopolitie Gast

Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

Ongelezen bericht door 5b85a9c2bb5c3bd »

Hi forumleden,

Ik ben werkzaam als projectmanager bij een technologiebedrijf, en op dit moment haal ik weinig voldoening uit mijn huidige baan. Ook heb ik genoeg geld gespaard uit diverse ondernemingen en mijn huidige functie om niet meer te hoeven werken. Sinds een jaar of twee overweeg ik daarom een carriereswitch; ik wil graag politieagent worden. Ik ben nu op het punt dat ik graag de knoop wil doorhakken en gaan solliciteren.

Ik denk dat ik aan alle fysieke eisen kan voldoen, ondanks mijn leeftijd (34). Echter heb ik mij al ver gespecialiseerd in de techniek, en kan mij voorstellen dat dit een probleem kan zijn. Ik ben afgestudeerd (MSc) in de elektrotechniek en heb een PhD in de informatica.

Hoe beïnvloed deze situatie mijn kansen op een opleidingsplek?

Proost
Stamgast
Stamgast
Agent
Berichten: 1104
Lid sinds: 07-03-2020
Geslacht:
Contact:

Re: Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

Ongelezen bericht door Proost »

Ten eerste, dan heb je het erg goed voor mekaar op 34 jarige leeftijd.
5b85a9c2bb5c3bd schreef: 01 jun 2021, 13:29 Hoe beïnvloed deze situatie mijn kansen op een opleidingsplek?
Niet. Zo lang je het goed kan onderbouwen.

Wil je voor politiekundige gaan of agent op straat?

Ik weet nog dat ik in mijn opleidingsklas een man van 57 had zitten die al zes keer opa was. Executive manager van een groot internationaal bedrijf was, had de schaapjes ook op het droge en wilde zijn laatste 7 jaar nog leuk werk doen waar hij energie van kreeg. Was gewoon gekwalificeerd, aangenomen, opleiding gehaald. It happens.

Carolien
Gewaardeerd lid
Gewaardeerd lid
Aspirant
Berichten: 223
Lid sinds: 25-04-2020
Geslacht:
Contact:

Re: Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

Ongelezen bericht door Carolien »

Ik ben ook 34. Je behoort dan niet tot de jongsten maar er zijn genoeg 40+ en 50+ studenten. Ook met allerlei achtergronden van werk en opleidingsniveau. Zolang jij weet wat je wilt bij de politie en dit kunt motiveren dan is het geen probleem.

Gebruikersavatar
DiNozzo
OnTroerend goed
OnTroerend goed
Agent
Berichten: 3399
Lid sinds: 27-06-2005
Geslacht:
Leeftijd: 33
Contact:

Re: Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

Ongelezen bericht door DiNozzo »

De politie streeft er naar een afspiegeling te zijn van de samenleving. Met 34 bent u zeker niet de oudste, ook ik had klasgenoten van ruim in de 40. De diploma's willen nog wel eens leiden tot uitzondering indien u voor een MBO 4 functie (hoofdagent) gaat omdat de ervaring leert dat mensen die een master hebben vaak door willen in de organisatie waarmee hun plekje relatief snel weer opnieuw gevuld moet worden.

Wellicht zou de functie van politievrijwilliger ook iets kunnen zijn voor u? Dan doet u de leuke klussen zoals evenementen, bent veel in contact met het publiek en heeft veel vrijheid in uw werk.
"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.”
- Friedrich Nietzsche.

vraagteken
Stamgast
Stamgast
Agent
Berichten: 1002
Lid sinds: 01-01-2013
Roepnaam: Dennis
Geslacht:
Leeftijd: 34
Contact:

Re: Te oud of overgekwalificeerd voor opleiding politie?

Ongelezen bericht door vraagteken »

Die combinatie doe ik ook en daarnaast als digitaal rechercheur werkzaam voor de politie en als politievrijwilliger daarnaast. Ik ben ook 34, heb een MSc in forensic computing en heb eerst elf jaar in de hostingsector gewerkt. Heb ook pas later de switch gemaakt dus.

Nu doe ik deze combinatie en op die manier kan ik en mijn ei kwijt. Om politievrijwilliger te worden doe je tegenwoordig de gewone politieopleiding en binnenkort zelfs een niveau 4 politieopleiding, alleen dan in de avonduren. Je mag daarna ook hetzelfde. Ik zou zelf niet als full-time beroepsagent willen werken. Ik vind het werk heel leuk in de afwisseling, maar weet zeker dat ik na een jaar of vijf burenruzies en gezinsproblematiek uitgeblust zou raken. In de afwisseling vind ik het juist wel leuk omdat het een heel andere kant van mij aanspreekt, ook qua vaardigheden.

Als ik het op mijzelf betrek; een master is leuk, maar het zegt niets over hoe goed je een situatie kan de-escaleren of hoe goed je een rit met toeters en bellen kunt rijden. Je zal de theorie snel oppakken, maar dan moet de uitvoering beginnen. Hoe hoog is jouw actie-intelligentie? ;)

En het werken als digitaal rechercheur kan ik ook iedereen aanraden (nouja, niet iedereen). Als je het fijn vindt om er eens over te bellen, stuur dan even een privébericht en dan wisselen we contactgegevens uit. Heb je Crimediggers dit jaar al gespeeld?
Hoofdbaan: Digitaal rechercheur
Bijbaan: Politievrijwilliger

Gesloten