Winkeldiefstal -> gevolgen

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
LejOVM
Infopolitie Gast

Winkeldiefstal -> gevolgen

Ongelezen bericht door LejOVM »

Hallo iedereen,

Het maakt mij verder niet uit wat de antwoorden zijn, maar eigenlijk ben ik gewoon nieuwschierig. :D

Ik ben werkzaam in een winkel. Ergens vorig jaar stond ik achter de kassa en zag een vrouw met een grote tas door de ingang naar buiten gaan, de detectiepoortjes gingen af en de vrouw ging rennen. Hierop heb ik (alleen) de achtervolging ingezet. Vlak voor de winkel gooide ze de tas al weg, waarna ik erin keek en in ieder geval spullen van ons zag zitten (met alarmlabels er nog aan; geprepareerde tas maar heeft dus niet gewerkt). Met mijn mobiel heb ik de politie gealarmeerd en ben achter de vrouw aangegaan en heb steeds de straten doorgegeven waar we liepen. Kreeg al meteen te horen dat er even geen politie in de buurt was dus het kon even duren. Ondertussen was de vrouw ook aan het bellen.

[ Ter info, alles wat er gebeurt verder en al eerder heeft de meldkamer 112 mee kunnen luisteren ]

Na meer dan 10 minuten rennen en een flink eind van de winkel vandaan in een afgelegen straatje kwam er een andere vrouw bij die vroeg hoe laat het was. Ik antwoordde dat ik het niet wist, en liep verder achter de verdachte aan. Die vrouw die de tijd vroeg ging ook achter ons aan en riep dat ze me niet vertrouwde want ik viel de verdachte (zo noem ik ze even voor onderscheid) lastig, waarop de verdachte naar de vrouw die de tijd vroeg schreeuwde dat ze de politie moest bellen. Ik zei daarop de politie is al onderweg deze vrouw heeft spullen bij ons gestolen en wees naar het bedrijfslogo op mijn kleding.

In de afgelegen straat zat een steegje waar de verdachte heenliep. Ik liep dus ook richting steegje waarop ik door beide vrouwen werd vastgepakt. De vrouw die de tijd vroeg probeerde me telefoon uit mijn handen te trekken en dat lukte. Ik zag dat ze de verbinding met de politie verbrak en beide rende ze een andere kant op. De worsteling om mijn telefoon af te pakken heeft de politie ook al gehoord, en ik schat nog geen minuut later kwam er een politie busje met zwaailicht en sirene aan de straat in scheuren. Ik kon beide vrouwen nog aanwijzen en beide vrouwen werden aangehouden en ik kreeg mijn telefoon terug van de agent. Achteraf terug in de winkel bleek dat er overigens voor meer dan 400 euro aan artikelen in de tas zat.

Wat ik mij gewoon afvraag, de vrouw die gestolen had die krijgt gewoon een boete en een SODA transactie (heeft ze voldaan), maar hoe zit het met de vrouw die mij eigenlijk beroofd heeft van mijn telefoon? Moest wel aanvullende aangifte daarvoor doen op het bureau. Maar het enige wat de politie zei was dat ze voor winkeldiefstal niks konden doen omdat ze niet in de winkel was. Maar wat ik me gewoon afvraag, gaat ze helemaal vrijuit of zal ze hier ook nog wat van gehoord hebben? 8)

Gebruikersavatar
thijeleo
Beheerder
Beheerder
Agent
Berichten: 7560
Lid sinds: 21-05-2003
Roepnaam: Leo
Twitter: thijeleo
Facebook: leotenthije
Linkedin: thijeleo
Locatie: Zelhem
Geslacht:
Leeftijd: 64
Contact:

Re: Winkeldiefstal -> gevolgen

Ongelezen bericht door thijeleo »

Lijkt me een vrij duidelijk geval van beroving en daar zal die extra aangifte ook voor bedoeld zijn. Die telefoonroofster mag waarschijnlijk een keer voor de rechter gaan uitleggen waarom en hoe en wat ze deed en daar apart voor gestraft worden. Wat daar de uitkomst van is is niet aan de politie om te bepalen, dat doet de rechter.
L.J.B. ten Thije-Boonkkamp
Forummaster

Gebruikersavatar
DiNozzo
OnTroerend goed
OnTroerend goed
Agent
Berichten: 3395
Lid sinds: 27-06-2005
Geslacht:
Leeftijd: 33
Contact:

Re: Winkeldiefstal -> gevolgen

Ongelezen bericht door DiNozzo »

Je zou eens contact kunnen opnemen met het Slachtofferloket van het OM. Zij kunnen jou vertellen wat er verder gebeurd is met het proces-verbaal en wat de straffen zijn geweest (als de zaak al afgedaan is).

http://www.om.nl/onderwerpen/slachtoffe ... tgegevens/
"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.”
- Friedrich Nietzsche.

Gebruikersavatar
choppie cop
Inventaris
Inventaris
Agent
Berichten: 1662
Lid sinds: 04-07-2006
Geslacht:
Leeftijd: 41
Contact:

Re: Winkeldiefstal -> gevolgen

Ongelezen bericht door choppie cop »

Nou beroving....
Al met al lijkt me vrouw 2 toch betrokken en zou je misschien wel naar diefstal met geweld kunnen. Maar alles hangt af van de bewijsbaarheid, omstandigheden enz.

Wel een mooie en goeie actie
Kijk eerst naar jezelf en oordeel dan verder...

Accepteer de regels. Overtreed je ze, accepteer dan de consequenties!

Gesloten