Uitlaat kleppensysteem (Cut-out)

In dit gedeelte kunt u een vraag stellen. Vragen die zijn beantwoord worden gesloten en komen automatisch in het archief terecht. Kijk dus eerst even in het archief. Hier geen uitgebreide discussies, daarvoor staan andere forumdelen ter beschikking.

Moderator: Moderatorteam

Gebruikersavatar
Tom6665
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 3
Lid sinds: 21 jan 2024, 23:42
Roepnaam: Tom
Contact:

Uitlaat kleppensysteem (Cut-out)

Ongelezen bericht door Tom6665 »

Hey allemaal,

Er is online weinig informatie te vinden over deze kleppen, behalve bij de aanbieders die ze verkopen. Zijn deze kleppen toegestaan en wat zijn eigenlijk de regels? En heeft dit gevolgen met de APK?


''WAT IS EEN ABC KLEP?
Dit is een klep die we op je bestaande uitlaatsysteem plaatsen. Door middel van een afstandsbediening kan je vervolgens de klep open of dicht zetten. Daarmee bepaal je dus op elk gewenst moment of je het geluid via je dempers laat gaan of deels via de dump pipe die we net voor de eind of middendemper monteren. Kortgezegd; je kiest zelf of je rijdt met het originele geluid of met het brute geluid van een open pijp! Dit systeem wordt ook wel een cut-out / cut-off genoemd.''
Gebruikersavatar
zijlvaart67
Moderator
Moderator
Agent
Berichten: 14466
Lid sinds: 31 jul 2003, 20:18
Geslacht:
Leeftijd: 56
Contact:

Re: Uitlaat kleppensysteem (Cut-out)

Ongelezen bericht door zijlvaart67 »

Nee, ze zijn niet toegestaan en dat is geen verrassing; op diverse sites staan fantastische verhalen maar nergens lees je ook maar 1 kort zinnetje dat ze aan de wettelijke eisen voldoen..

Er bestaan uiteraard wel 'variabele' uitlaatsystemen maar die horen in 99% van de gevallen bij de typegoedkeuring en die zijn ook anders getuned.

Dit is gewoon de goedkopere after market oplossing die grote problemen geeft als je ermee gepakt wordt. Denk aan een leuke acceptgiro, maar ook zeker aan een wokmelding bij de RDW en dat is behoorlijk ingrijpend..

'Parkeertarieven liggen hoger dan de tarieven van een hotelkamer..'

Plaats reactie