Rijden zonder kentekenplaat

In dit gedeelte kunt u een vraag stellen. Vragen die zijn beantwoord worden gesloten en komen automatisch in het archief terecht. Kijk dus eerst even in het archief.

Moderator: Moderatorteam

Gebruikersavatar
thijeleo
Beheerder
Beheerder
Agent
Berichten: 7683
Lid sinds: 21-05-2003
Roepnaam: Leo
Twitter: thijeleo
Facebook: leotenthije
Linkedin: thijeleo
Locatie: Zelhem
Geslacht:
Leeftijd: 64
Contact:

Re: Rijden zonder kentekenplaat

Ongelezen bericht door thijeleo »

Opmerking van moderator Thijeleo

Foto plaatsen
1. Klik op "Volledige bewerker en voorbeeld" om een reactie te geven
2. Onder het tekstveld zie je Opties | Bijlage
3. Klik op "Bijlage"
4. Upload je foto en zet een vinkje bij "Plaats bericht"

Klaar.
L.J.B. ten Thije-Boonkkamp
Forummaster
Gebruikersavatar
zijlvaart67
Moderator
Moderator
Agent
Berichten: 13956
Lid sinds: 31-07-2003
Geslacht:
Leeftijd: 54
Contact:

Re: Rijden zonder kentekenplaat

Ongelezen bericht door zijlvaart67 »

Het uiterlijk bepaalt niet of iets een 'normale auto' betreft, dat gaat puur om de classificatie bij de RDW.
Een quad kan juridisch een auto zijn, een auto kan juridisch een mbbs zijn, een vliegtuig kan juridisch een bromfiets zijn. Alles is mogelijk..

Dat er voertuigen rondrijden zonder kenteken is een keuze van ons land (gaat weer grotendeels veranderen, maar toe maar) en dat is dan maar zo. Niets aan te doen en iets lastiger terug te vinden in de casus die u beschrijft. Jammer dan, daar heeft dit land voor gekozen..

'Als het klimaat geen constanten kent, kent het ook geen crisis..'

alex52889
Toplid
Toplid
Berichten: 369
Lid sinds: 01-12-2021
Roepnaam: Alex
Geslacht:
Leeftijd: 22
Contact:

Re: Rijden zonder kentekenplaat

Ongelezen bericht door alex52889 »

Zoals aangegeven is er een internationaal verdrag getekend (verdrag van Wenen inzake het wegverkeer). Dit is hetzelfde verdrag waarin staat dat motorfietsen géén kenteken aan de voorkant hoeven te hebben (wel mogen, NL heeft dit, voor zover ik weet, verboden) en waarin staat dan bromfietsen door de ondertekende verdragstaten bromfietsen als motorfietsen mogen beschouwen (zoals Noorwegen)
De Verenigde Staten hebben dit niet ondertekend en daarom hoeft daar maar één plaat te zijn, de meeste Staten eisen er echter wel 2, als de auto inderdaad uit de VS komt, gelden de regels qua kenteken van de VS en niet van NL. Om antwoord te geven op uw vraag
Waar het mij eigenlijk echt om gaat is als jij iets veroorzaakt en je hebt geen kenteken.
Als jij de dader bent en je hebt geen kenteken, terwijl je dit wél zou moeten, ben je 2x strafbaar namelijk verlaten plaats ongeval, als er letsel bij is wordt het zwaarder bestraft en niet voeren van de juiste kentekenplaten

Als jij de dader bent en je hebt geen kenteken omdat dit niet hoeft, zoals MMBS (welke niet meer gemaakt worden) en ze vinden je, ben je alleen strafbaar voor verlaten plaats ongeval aldanniet met letsel.

Heb je een ongeval met die Amerikaanse wagen (en Amerikaanse bestuurder) en je rijdt door is het ook alleen verlaten plaats ongeval omdat hij wél een kenteken voert volgens de Amerikaanse eisen. En ja, deze man/vrouw is gewoon verzekerd (als hij tenminste dit heeft afgesloten)

Het is eigenlijk heel simpel, mocht je één kenteken voeren (volgens je thuisland) én ben je verzekerd, is er niks aan de hand bij een ongeval (als je blijft staan) heb je géén kenteken terwijl dit moest, heb je een probleem.

Over een foto toevoegen, naast opties heb je een knop met "bijlagen" en dan bestanden toevoegen.

En inderdaad, zie de reactie hierboven, een auto kan een MMBS (tractor) zijn, maar een quad (met vier wielen) kan een auto, driewielig voertuig, bromfiets, snorfiets en zelfs MMBS zijn.
Plaats reactie