Mag een fietskar een hulpmotor hebben

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Pieter888
Infopolitie Gast

Mag een fietskar een hulpmotor hebben

Ongelezen bericht door Pieter888 »

Beste Infopolitie,

Ik had een vraag over het gebruik van een elektrische hulpmotor op een fietskar die je achter een elektrische fiets hangt. Ik kan hierover niets vinden omdat passief aangedreven aanhanger nauwelijks worden gebruikt, toch bestaan ze wel of is er ontwikkeling gedaan op dit gebied.

Zo heeft deze caravan voor auto's uit 2015 een passieve hulpmotor voor beter weggedrag hoewel ik verder niets meer van de firma kan vinden dus wellicht is het project mislukt.
https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/mo ... ektromotor
Daarnaast kwam ik hier een elektrische aangedreven fietskar/handkar tegen
https://www.lowtechmagazine.be/2016/04/ ... motor.html

Mijn vraag is simpel;
Een elektrische fiets mag maximaal 250 watt vermogen hebben en maximaal 25 km/u gaan en geen gashendel hebben. Anders wordt het beschouwd als snor- of bromfiets. Echter stel je hangt achter een elektrische fiets die voldoet aan deze regels een passief aangedreven fietskar die eveneens aan de regels voldoet als op zich zelfstaand voertuig (dus motor max 250 watt en alleen aandrijving als het trekkend voertuig vooruit gaat). Dat heb je wel een totaal motorvermogen van 500 watt maar dit is wel verdeeld over 2 voertuigen. De combinatie gaat uiteraard nog steeds maximaal 25 km/u en zowel de fiets als aanhanger geven alleen trapondersteuning.

Is dit toegestaan? Ik kan hier verder weinig over vinden en de RDW snapt mijn vraag niet aangezien zowel een fietskar als elektrische fiets in de basis niet kenteken of keuringsplichtig zijn.
Gesloten