Hilde, ik ben geen student

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
k2p
Lid
Lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 03 nov 2016, 21:26
Contacteer:

Hilde, ik ben geen student

Bericht door k2p » 08 dec 2018, 11:20

Hilde,

Beetje raar om nog zonder even te vragen iemand gelijk te veroordelen.
Ik ben helemaal geen student, en zou het op prijs stellen als je jouw slotje van mijn onderwerp af kan halen. Ik ben niet meer en niet minder dan wie ik zeg dat ik ben.

En als je het niet gelooft, pvb PL1300-2018-249926
Deze is van gisteren. Ik weet niet hoe voortvarend politiescholen zijn, maar knap als studenten deze dan nog voor het weekend zouden mee krijgen.

https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=69&t=41443
---
Geplaatst door een burger. Niet verbonden aan de politie.

Jan
Superlid
Superlid
Berichten: 676
Lid geworden op: 13 sep 2016, 16:18
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Jan » 08 dec 2018, 12:33

Hier een reactie van een niet-agent.Voor wat dat waard is.

Ja, sommige topics worden hier vroegtijdig gesloten en dat is weleens jammer, want niet altijd terecht.
En verder , als ik je andere bericht lees maak ik eruit op dat je het niet eens bent met de kwalificatie "eenvoudige diefstal". Omdat de diefstal is gepleegd in een gemeenschappelijke ruimte die niet voor iedereen toegankelijk is/ zou moeten zijn.

Ik ben het ook volledig met je eens dat iemand met zijn poten van andermans spullen moet afblijven,Ik denk dat voor een slachtoffer van diefstal , of wat voor delict dan ook, de straffen sowieso meestal niet hoog genoeg zijn. Een lichtere kwalificatie van het delict levert per saldo een lichtere maximumstraf op.

Maar dat neemt niet weg dat het in dit geval niet echt uitmaakt, de maximum straf van 4 jaar gevangenisstraf wordt toch niet gegeven.En de gemeenschappelijke ruimte vertoonde ook geen braaksporen. Het is niet zo dat als bijvoorbeeld een willkeurige collectant gaat collecteren in het gebouw als de deur toevallig open staat, hij dan meteen aan het insluipen is ofzo.
Ik schat in dat het zinloos is om verder actie te ondernemen, maar ik begrijp tot op zekere hoogte zeker wel de frustratie.
Soms zit ik hier Jan en dan denk ik: wat ben je toch een eigenwijs stuk vreten ook hè.

Gebruikersavatar
GastX
Infopolitie Gast

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door GastX » 08 dec 2018, 13:41

Ik ben een "voormalig" gastposter, ik ben niet vaak meer hier te vinden en zo wel dan lees ik alleen maar. Nu ik zie dat anderen dezelfde frustratie hebben zal ik ook maar weer eens reageren.

Hilde denkt vaak dat omdat iemand (zoals ik) dure woorden gebruikt wat zij als beroepsjargon van hulpverleners beschouwt, dat diegene een student is. Daarmee verdwijnt alle wil om een vraag te beantwoorden door een vroegtijdige lock.

Ik reageerde voorheen vanaf meerdere locaties, en elke keer dat ik zo'n behandeling kreeg vond ik het vervelend aanvoelen om nog vanaf dat IP als gast te schrijven, omdat ik dan immers veroordeeld ben tot wantrouwen van de agenten op dit forum (of hilde) en gelabeld als mogelijke politiestudent. Dan stopte ik, tenminste vanaf die locatie, of gewoon een lange tijd met posten.

Als iemand dure woorden gebruikt dan is het heel goed moeilijk dat diegene hoogopgeleid is of affiniteit heeft met het rechtssysteem, politie of andere hulpdiensten, of juist een grote fan is van een van deze en zich daardoor verdiept heeft. Persoonlijk heb ik een periode recht gestudeerd en was ik jurist op het moment van mijn postings, met een vrij grote affiniteit voor het veiligheidsapparaat.

Met dit soort overmatig paranoide aanpak jaag je mensen weg die juist een grote belangstelling voor de kennis van agenten hebben, bijv hoe denk je dat een treinspotter (zo'n nerd) zich voelt als hij van het NS forum geweerd wordt omdat ze denken dat hij een student-machinist is die buiten de lijntjes zijn huiswerk gedaan wilt krijgen.. Ik zeg niet dat ik er zo een ben voor politie-gerelateerde zaken, ik wil soms gewoon mijn horizon verbreden als een onderwerp waar ik niet helemaal zeker over ben (qua aanpak of beleid politie & justitie) aan me blijft knagen ondanks denk-en nazoekwerk.

En begin aub niet over het ledengedeelte, 1) deze klacht is terecht en blijkbaar gedeeld, 2) de focus moet niet afdwalen van het onderwerp, en 3) niet iedereen heeft een providers-email voor een geverifieerd account (noch heb ik die, internet van de buren he.. en op andere locaties van familie)

Gebruikersavatar
Hilde
Moderator
Moderator
Berichten: 9980
Lid geworden op: 18 apr 2006, 21:56
Agent
Jurist/Advocaat
Roepnaam: Mevr. mr. Bitch
Geslacht:
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Hilde » 08 dec 2018, 15:26

Ter info.. hier het betreffende topic

https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=69&t=41443


Verder ga ik nog niet reageren want ik rol momenteel over de grond van het lachen..

Ik... die de mannen altijd tegen moet houden om snel dingen te verwijderen omdat ik (bijna) altijd geloof in de eerlijkheid van de posters...
:laughter:
==================================
Mensen struikelen niet over bergen maar over molshopen. (Confucius)

Gebruikersavatar
Mir81
Toplid
Toplid
Berichten: 341
Lid geworden op: 11 aug 2017, 16:10
Aspirant
Geslacht:
Leeftijd: 39
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Mir81 » 08 dec 2018, 17:22

Ik denk niet dat het puur om het vakjargon en gebruik van andere termen gaat. Het is meer de samenstelling van de vraag. Zelf ben ik wel een politiestudent en ik moet eerlijk zeggen, toen ik de casus las, was het eerste wat ik mij opkwam: zou zo een huiswerk-/examenvraag kunnen zijn. Misschien puur toeval.

Je moet ook begrijpen dat het hier vaak wèl gebeurt dat studenten casussen op het forum zetten in de hoop dat ze een hapklaar antwoord krijgen. Leren ze geen flikker van, dus ik snap de reacties hierop. Niemand zit te wachten op nieuwe collega's die niet de juiste kennis hebben maar meeliften op die van anderen. Maar ik weet ook dat ze hier niet te beroerd zijn om een topic weer open te gooien als ze ernaast zaten.

Gebruikersavatar
Frans
Beheerder
Beheerder
Berichten: 14468
Lid geworden op: 21 mei 2003, 12:00
Agent
Programmeur
Geslacht:
Leeftijd: 52
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Frans » 08 dec 2018, 17:31

Intussen is het beheer ook om een mening gevraagd en is er geantwoord.

Over het algemeen heeft Hilde heel simpel gelijk. Er worden en werden heel simpel teveel huiswerkvragen voorgelegd. Wij zijn niet van plan om het huiswerk voor studenten te gaan maken. Het ligt uiteraard anders als een student zegt: ik ben bezig met onderdeel a, vraag x en die gaat als volgt: kan iemand me hierbij helpen... want dan helpen we uiteraard maar al te graag. Niet door het simpele antwoord te geven maar door die student de goeie richting op te sturen etc.

Terug naar gastposters die, terecht of onterecht, worden aangemerkt als studenten. Hilde is een van onze beste moderators en dat niet alleen, net als de rest van het team ook een zeer ervaren collega. Ze herkent dus ook vakjargon en andere tekenen die wijzen op een vraag die niet afkomstig is van "de gemiddelde burger". Als ze dan zo'n onderwerp sluit dan kun je heel erg gepikeerd gaan zitten mokken in een hoekie maar dan ben je net zo min goed bezig als waar je Hilde van verwijt, vooringenomenheid want je kent de reden dat ze dit besluit neemt en zoals ze zelf al zegt: zij is inderdaad nog de relaxte van de moderators.

Maak dan een profiel aan (je hoeft al lang geen provider email meer te hebben, we accepteren ook gmail bijvoorbeeld) en dan is dat voor eens en voor altijd opgelost, kun je meediscussiëren zoveel je wil en in de forums zelf gaan de discussies veel dieper dan in het gastendeel.

Samengevat: we gaan deze regel niet veranderen en ja, er zal wel eens iemand doorheen glippen die geen student blijkt te zijn en die een vraag stelt rechtstreeks uit een studentenboekje. Daar slaan we op aan en dat is logisch, we zijn mensen. Wijs ons erop en dan openen we dat onderwerp, dat lijkt me voor iedereen de beste oplossing.

Ben je een reguliere bezoeker, gebruik gewoon je account of maak een account aan... zoveel gemakkelijker.
Frans
Beheerder
frans@infopolitie.nl

Gebruikersavatar
SWAT
24 uurs servicer
24 uurs servicer
Berichten: 6152
Lid geworden op: 25 mei 2003, 23:47
Agent
Locatie: Den Haag
Geslacht:
Leeftijd: 59
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door SWAT » 08 dec 2018, 17:45

En dan om op het antwoord van de gestelde vraag te komen.
Jan heeft het antwoord feitelijk al gegeven. Als slachtoffer kan je niet kiezen voor welk strafbaar feit vervolgd gaat worden.
Ook de politie bepaalt dit niet. Bij een aangifte zal de politie een inschatting maken op welk(e) strafbare feit(en) die aangifte lijkt te duiden. Het onderzoek zal op die feiten worden afgestemd.
Het openbare ministerie bepaalt uiteindelijk of en voor welke strafbare feiten daadwerkelijk vervolgd gaat worden.
In memoriam: Leonard Nimoy, live long and prosper

k2p
Lid
Lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 03 nov 2016, 21:26
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door k2p » 08 dec 2018, 18:03

Beste Frans, wat is er mis met het account dat ik nu gebruik? Ik ben toch gewoon ingelogd terwijl ik reageer? Of zie jij mij als niet-ingelogd?

Beste Mir81, het zal ongetwijfeld dat studenten dat misschien doen. Dat is niet leuk. Maar het had moeten volstaan toen ik zei dat het niet zo was. Ik heb via de PM zelfs aangegeven dat ik een IT specialist ben van bijna 40 jaar oud met affiniteit voor recht, en heb zelfs aangeboden mijn BSN te geven. Bovendien had ik bovenin deze draad al mijn procesverbaal nummer gedeeld en aangegeven dat deze van GISTEREN is. Dus dit kan gewoon geen huiswerk zijn. Dit is gewoon arrogant en niet je ongelijk willen toekennen.

Ik geef het hier op. Ik verhuis mijn draad wel naar een consumenten forum. Mocht iemand hier nog een tip voor me hebben, kun je mijn draad hier vinden:
https://radar.avrotros.nl/forum/overhei ... 89213.html
---
Geplaatst door een burger. Niet verbonden aan de politie.

Gebruikersavatar
Frans
Beheerder
Beheerder
Berichten: 14468
Lid geworden op: 21 mei 2003, 12:00
Agent
Programmeur
Geslacht:
Leeftijd: 52
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Frans » 08 dec 2018, 18:26

Slachtoffer schreef:
08 dec 2018, 18:03
Beste Frans, wat is er mis met het account dat ik nu gebruik? Ik ben toch gewoon ingelogd terwijl ik reageer? Of zie jij mij als niet-ingelogd?
Met dit account is niets mis, de vraag is echter veel breder gesteld en mijn antwoord dus kennelijk niet alleen op je van toepassing.

Daarnaast: prima dat je naar een ander forum verhuist om je vraag te stellen. Maar eerst wordt er via whatsapp zo ongeveer een heel beheerder- en moderatorsteam gemobiliseerd om te bekijken of en wat er aan de hand is, iemand van ons eigen team wordt ergens van "beschuldigd" en dat nemen we erg hoog op. We kijken daar heel serieus naar, vooral omdat we als team al meer dan 20, sommigen al meer dan 25 jaar met elkaar werken.

Dat is dan uit de wereld, opgelost en voor elkaar. De heibel is er, iedereen is er mee bezig, mensen zijn je vraag aan het beantwoorden, je hebt intussen zelfs contact via mail en PB met het beheer...

En toen vond je het allemaal niet interessant genoeg meer, de beantwoording van die vraag want toen ging je naar Tros Radar? Zoals gezegd, prima hoor... maar doe dat de volgende keer voor je een man of 12 mobiliseert....

Ik ga dit onderwerp sluiten. Topicstarter wil zijn info kennelijk ergens anders halen.
Frans
Beheerder
frans@infopolitie.nl

Gebruikersavatar
Hilde
Moderator
Moderator
Berichten: 9980
Lid geworden op: 18 apr 2006, 21:56
Agent
Jurist/Advocaat
Roepnaam: Mevr. mr. Bitch
Geslacht:
Contacteer:

Re: Hilde, ik ben geen student

Bericht door Hilde » 08 dec 2018, 18:31

zo, ik ben uitgelachen, heb gegeten, nu tijd voor een reactie..

1) nee, ik kijk niet naar dure taal. Ik kijk nasr huiswerkvragen. Studenten gebruiken geen dure taal of vakjargon. Straat-advocaten doen dat overigens wel.
Ik lees een vraag die 1 op 1 overkomt met de vraagstelling van huiswerk vragen dus reageer daarop.

2) eigenlijk ook 1..
Juristen en andere hoogopgeleiden stellen vragen in normale spreektaal hier op het forum.
Als je de vraag was begonnen met "gister ben ik slachtoffer geworden van diefstal, heb aangifte gedaan maar heb een vraag over het strafbare feit" was 90 procent van mijn twijfel al weggeweest.

3) we zijn een team van vijf moderatoren en drie beheerders.. Denk je nou echt dat de andere zeven geen invloed hebben? Beetje jammer dat je zo weinig vertrouwen in ze hebt..

4) er is juist veel ruimte voor discussie en info voor belangstellenden. Maar wat ik al vaker heb aangegeven: stel de vraag open en maak er geen examenvraag van. Dan krijg je dus deze reacties.

5) ja, ik begin wél over het leden gedeelte.
5.1) "deze klacht is terecht en blijkbaar gedeeld" Mijn slotje is ook terecht. Maar ook in het ledendeel had het beantwoorden van je vraag een slotje gekregen als je hem zo gesteld had.
maar.. gedeeld????
5. 2) "de focus moet niet afdwalen van het onderwerp"
Dan had je de titel van dit onderwerp moeten veranderen
5.3) "niet iedereen heeft een providers-email voor een geverifieerd account"
Als je goed had opgelet had je geweten dat je die al lang niet meer nodig hebt.
Daarnaast zijn er genoeg gasten die gast willen blijven. Dat is ook geen probleem. Dat zijn trouwens wel gasten die iedere post onder dezelfde naam maken.

6) ben trouwens benieiwd wie al die andere gefrustreerde posters zijn dan

7) Tipje: wees open en eerlijk over jezelf. Ook als gast hoef je niet iedere keer onder een andere naam binnen te komen. Stel de vraag zoals de situatie feitelijk is, probeer geen examenvragen na te maken (geloof me.. juridsch vakjargon is heel wat anders dan de taal waarin huiswerk of examenvragen worden gemaakt. En jij gebruikte toch echt de laatste..)

8) ik heb deze niet gesloten.. hij was al gesloten door een van de anderen maar ik zou nog reageren
==================================
Mensen struikelen niet over bergen maar over molshopen. (Confucius)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google [Bot] en 15 gasten