Auto parkeren op eigen terrein.

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Tim Alosery
Infopolitie Gast

Auto parkeren op eigen terrein.

Ongelezen bericht door Tim Alosery »

Ter info:
Wij hebben achter op onze tuin een kleine garage, te klein voor een huidige auto. Naast deze garage hebben we een plek om de auto te parkeren. Onze garage staat c.a. 3 meter van de gemeente weg die voorzien is van een strook grastels, als afwatering gebied voor regenwater. Deze strook kan gebruikt worden om te parkeren.

Vraagstuk:
Onze buren, aan de overzijde van ons terein, hebben ook een strook voor hun huis die met straatklinkers gemaakt is en daardoor lijkt op een stoep. Daar mag ook geparkeerd worden. Parkeert men aan beide zijden dan kan er geen auto door.

Nu parkeren de overburen hun auto op de strook met grastegels aan onze zijde van de weg, net met een stukje van hun achter kant voor de in- uitrit van mijn directe buren. Voor ons geen probleem, maar ze staan dan met de neus of als deze omgedraaid staat met de achterkant van hun auto net voor onze in en uitrit. Als we onze auto op de plek naast onze garage zetten, die we daarvoorverhard hebben, dan komen we niet meer redelijk, door al dat geparkeer van de auto's aldaar, op de gemeente weg. We zijn nu genoodzaakt om onze auto, ook (denk ik) in overtreding, op ons terein te zetten met een ketting tussen de auto en de gemeenteweg, hoewel een onbekende deze ketting nu heeft stukgereden.

Onze vraag:
Is het toegestaan wat onze buren doen, of valt het onder Artikel 24, lid 1 sub b RVV?
Gesloten