File & Auto pech

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Sem
Infopolitie Gast

File & Auto pech

Bericht door Sem » 05 nov 2019, 23:16

Beste mensen,


Een hele goeie avond, heb even een klein vraagje.

Op vluchtstrook mag je natuurlijk niet zomaar rijden, maar ik heb vandaag iets unieks meegemaakt, hoop voor de rest dat het ook ''uniek'' blijft en geen gewoonte wordt. haha

Lange file, me auto gaf een storing aan, ook was de tempratuur naar de max (in de rode) gestegen.
Dus ik langs het vluchtstrook gestaan, alleen bleek dat vederop een botsing was, dus besloot ik zo ver mogelijk door te rijden op de vluchtstrook. met gepaste snelheid & waarschuwingslampen aan, om geen hinder te veroorzaken voor eventuele hulpvoertuigen die onderweg kunnen zijn richting het ongeluk.

Nou heb ik het aan meerdere mensen verteld wat er was gebeurd, en veel zeiden dat ik geluk had gehad, en als de politie het zag dat ik een boete zou krijgen.
Maar ik denk dat als de politie me zou stoppen, en ik dit direct kan aantonen, dat ze wel begrip ervoor tonen?


En wat ik apart vond, en best erg. Is toen ik dat deed, keek ik in mijn spiegel. Zag opeens een paar autos achter me aan op de vluchtstrook met gevarenlichten aan. Die dachten zeker dat ik geen zin had om in de file te wachten hahaha :thanks:

Gebruikersavatar
zijlvaart67
Moderator
Moderator
Berichten: 12943
Lid geworden op: 31 jul 2003, 20:18
Agent
Roepnaam: העזה
Geslacht:
Leeftijd: 53
Contacteer:

Re: File & Auto pech

Bericht door zijlvaart67 » 06 nov 2019, 00:20

Ik vind ’t nogal een dubbel verhaal; of je hebt pech en stopt of je hebt geen pech en rijdt door.

Als je pech hebt, dan heb je pech. Al moeten er 7 brandweerauto’s langs, 23 politieauto’s en 9 ambu’s, pech is pech en dan heeft een ander dus ook pech. Zoek als hulpdienst maar een oplossing en dat is ook niet zo moeilijk..

Laat ik ’t zo samenvatten; ik zou niet meteen overtuigd zijn van de goede bedoelingen..

'Het zijn diegenen die niets doen die willen dat alles volgens de regels gebeurt...'


Gebruikersavatar
Frans
Beheerder
Beheerder
Berichten: 14469
Lid geworden op: 21 mei 2003, 12:00
Agent
Programmeur
Geslacht:
Leeftijd: 52
Contacteer:

Re: File & Auto pech

Bericht door Frans » 06 nov 2019, 00:29

Ik ga met zijlvaart mee en ik verdubbel:

Ik vind het een kulverhaal. Als je auto in motorstoring staat en je temperatuur dik in 't rood wil je niet "zo ver mogelijk proberen door te rijden" maar juist "zo snel mogelijk stoppen", zou je verhaal kloppen dan staat je motor namelijk op ontploffen zo ongeveer en daar wil je geen meter mee doorrijden, dus dan stop je als noodgeval meteen op de vluchtstrook en belt de ANWB...

OF

de auto rijdt nog gewoon en dan had je gewoon met de rest van de file mee op kunnen rijden naar de dichstbijzijnde parkeergarage/benzinepomp om daar te bellen of koelvloeistof te vullen. Je hoeft dus nooit lachend harder langs die file te rijden om te kijken hoe ver je komt mijn inziens...

Wat mij betreft, altijd fout.
Frans
Beheerder
frans@infopolitie.nl

Gebruikersavatar
Sem
Infopolitie Gast

Re: File & Auto pech

Bericht door Sem » 27 nov 2019, 02:34

Wat ik vergeten bent om te melden is dat de benzine station hooguit 30 meter rijden was, dat maakt misschien de verhaal wel al anders.
En verkeer zat muurvast, dus ben als het ware max 30 meter over vluchtstrook gereden.

Update over de auto:
Was een koeler dat defect was, 2 dagen daarvoor had ik het laten vervangen, waarschijnlijk niet goed gedaan. Wel hebben ze keurig alles netjes weer aangesloten. Probleem verholpen!

Gebruikersavatar
Frans
Beheerder
Beheerder
Berichten: 14469
Lid geworden op: 21 mei 2003, 12:00
Agent
Programmeur
Geslacht:
Leeftijd: 52
Contacteer:

Re: File & Auto pech

Bericht door Frans » 28 nov 2019, 01:35

Onderwerp gesloten maar toch even een aanvulling. Een uitvoegstrook alleen is al 300 meter minimaal lang... die 30 mtr neem ik dus al met een korrel zout. En dat is eigenlijk met de hele vraagstelling die al begint met een haha en eindigt met een haha en er tussenin aanvoelt als een (1) groot aan elkaar geknoopt houtje touwtje verhaal om ons maar te "overtuigen" dat er een geldige reden zou moeten zijn om over die vluchtstrook te rijden. Dit in tegenstelling tot tal van andere vraagstellers die we tegenkomen die dezelfde vraag stellen:

Ik sta in een file en merk dat de temperatuur van mijn auto flink op begint te lopen. Ik zie dat ik net voor een pompstation sta en durf het eigenlijk niet meer aan om nog langer te wachten, wat kan ik het beste doen, de auto op de vluchtstrook stil zetten of die 30 (??) meter doorrijden naar de afrit en daar mijn auto bijvullen/wachten op de wegenwacht.

Ik denk dat in dit laatste geval elke agent het advies zou geven om langzaam die 30 meter naar de afrit te rijden, veiliger voor uzelf en voor anderen én het klinkt niet als smoes. Mag het? Nee. Kunt u bekeurd worden? Ja. Maar het antwoord is beter dan met haha, hihi, er reed nog een hele file auto's achter me aan.... hihi.....

😉
Frans
Beheerder
frans@infopolitie.nl

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Tbot en 12 gasten