Ontzegging van toegang

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Patsie
Infopolitie Gast

Ontzegging van toegang

Bericht door Patsie » 25 jul 2019, 13:28

Ik heb een vraag over de weigering van toegang van een vrijwilliger . Wij hebben haar al uit de organisatie verwijdert en ze is geen lid meer van de vereniging. Nou is mijn vraag, wij hebben een afgezet plein rondom ons gebouw. Mogen wij haar daar ook weigeren? Volgens de wet mogen wij haar wel weigeren in het gebouw, maar geldt dat ook voor het gebied er om heen wat bij ons hoort?

Gebruikersavatar
maestro
Deskundige
Deskundige
Berichten: 792
Lid geworden op: 22 feb 2018, 15:37
Jurist/Advocaat
Roepnaam: Mario
Locatie: Thailand
Geslacht:
Contacteer:

Re: Ontzegging van toegang

Bericht door maestro » 25 jul 2019, 15:43

Ontzegging van de toegang hoeft niet alleen voor een gebouw of lokaal te gelden, het kan ook een erf (zoals een afgesloten plein) zijn, aldus 138 Sr:
Wettekst
lid 1: Hij die in de woning of het besloten lokaal of erf, bij een ander in gebruik, wederrechtelijk binnendringt of, wederrechtelijk aldaar vertoevende, zich niet op de vordering van of vanwege de rechthebbende aanstonds verwijdert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
Vraag is wie de eigenaar van het terrein is, de eigenaar of huurder kan eventueel een toegangsverbod geven. Dat zou dan via het bestuur moeten worden aangezegd. Het gebied zal wel duidelijk moeten zijn aangegeven, zodat iemand kan weten wat openbare ruimte is en wat prive terrein.
Overigens is de duur van een dergelijke ontzegging meestal beperkt tot een jaar en zult u een goede reden moeten opgegeven, welke men bij de rechter kan betwisten.
Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn. (Loesje)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 10 gasten