VOG voor airsoft

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Gebruikersavatar
Avdb
Infopolitie Gast

VOG voor airsoft

Bericht door Avdb » 11 okt 2017, 00:27

Hoi allemaal,

Ik zit te overwegen om lid te gaan worden van de NABV om airsoft te gaan spelen, nu heb ik alleen een vraag. Ik ben in 2012 gepakt met een nep wapen. Lang verhaal kort te maken een kamer genoot van mij had 2 nep pistolen uit het buitenland meegenomen en iemand uit de buurt heeft dat gezien en de politie was gebeld. Ik die niet van kwaad bewust was heb deze toen aan de politie laten zien en afgestaan. Ik ben hier wel voor bij de rechter gekomen en heb in 2015 een voorwaardelijke geld boete opgelegt gekregen van 400 euro hiervoor. Nu is mijn vraag hoe groot is de kans dat ik een VOG kan krijgen voor het beoefenen van airsoft? En vanaf wanneer zou het verjaar process in gaan? Vanaf het moment van 'delict' of vanaf het vonnis? Volgende maand verloopt de voorwaardelijke geldboete en ik ben niet in aanraking geweest met justitie of te politie. Ik heb voor mijn werk ook gewoon een VOG kunnen aanvragen en gekregen maar ik weet dat er verschillende gradaties zijn voor het aanvragen van een VOG. Alvast bedankt allemaal!

Gebruikersavatar
Venture
Stamgast
Stamgast
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jul 2004, 19:55
Agent
Locatie: Eenheid Amsterdam
Geslacht:
Leeftijd: 35
Contacteer:

Re: VOG voor airsoft

Bericht door Venture » 11 okt 2017, 09:04

Dat is voor ons lastig inschatten omdat de VOG's niet door de politie worden uitgegeven, maar ik zou gevoelsmatig wel een 'uitdaging' zien hierin... Maar gewoon proberen kan geen kwaad in die zin?
50% generalist GGP & 50% senior meldkamer

KaaDee
Stamgast
Stamgast
Berichten: 1075
Lid geworden op: 28 mar 2012, 23:19
Agent
Contacteer:

Re: VOG voor airsoft

Bericht door KaaDee » 11 okt 2017, 09:25

Vooropgesteld, ik geloof er helemaal niets van dat u zich van geen kwaad bewust was en dat het allemaal zo onschuldig was als u doet voorkomen. De politie komt niet zomaar langs als je een speelgoedpistooltje op je nachtkastje hebt liggen. En zelfs als je in jouw eigen, besloten achtertuin op blikjes schiet, zal er niet snel politie aan de deur staan. U bent kennelijk aangehouden omdat u (in het openbaar?) in het bezit was van een (nep)vuurwapen. Vervolgens bent u veroordeeld voor het voorhanden hebben, dan wel in bezit zijn, van een (nep)vuurwapen... Kortom: U hebt laten zien niet verantwoord met (nep)wapens om te kunnen gaan.

En nu wilt u een verklaring aanvragen, waaruit moet blijken dat u met *echte* wapens overweg kunt? Ik heb slecht nieuws voor u, maar goed nieuws voor iedereen in uw omgeving: Die VOG gaat er niet komen. Want met enkele seconde Google kwam ik bij de volgende link: https://www.justis.nl/producten/vog/vog ... ijnen.aspx
De terugkijktermijn voor een VOG is 4 jaar. Er zijn echter uitzonderingen.
[...]
Lidmaatschap schietvereniging: 8 jaar
PDC | DICT

Gebruikersavatar
avdb
Infopolitie Gast

Re: VOG voor airsoft

Bericht door avdb » 11 okt 2017, 10:16

Ik kan begrijpen dat u het niet geloofd en het klopt ook dat het niet geheel zo is gegaan. Maar ik ben niet in het openbaar staande gehouden met het neppistool. De politie was binnen gekomen om een andere reden en heeft toen het pistool ontdekt. Maar ik heb niet gelogen over het feit dat ik er nooit mee buiten ben geweest of dat iemand anders het heeft gezien behalve de politie agent die het ontdekt heeft. Ik wil u wel bedanken voor uw antwoord.
Moderatoropmerking van Frans
Op verzoek auteur gebruikersnaam aangepast. Melding gesloten.

Daan_RR
Lid
Lid
Berichten: 52
Lid geworden op: 17 jan 2008, 09:40
Agent
Geslacht:
Leeftijd: 35
Contacteer:

Re: VOG voor airsoft

Bericht door Daan_RR » 11 okt 2017, 12:53

Mijn persoonlijke mening even buiten beschouwing gelaten... Als WWM taakaccenthouder heb ik deze vraag al meerdere malen van burgers gehad via callberichten en anderszins. Uit die ervaring is gebleken dat een VOG in eerste instantie zal worden afgewezen. Echter, na een bezwaarschrift waarin de situatie werd toegelicht, is er in een aantal gevallen alsnog een VOG, specifiek voor lidmaatschap van de NABV, afgegeven. Mijn ervaring is ook dat de bezwaarschriften welke succesvol bleken eigenlijk allen overeenkwamen in het feit dat de WWM feiten waar over het ging werden beschouwd als een jeugdzonde. De leeftijd die je had toen je "werd gepakt" met een nep wapen kan dus een rol spelen in het al of niet verkrijgen van een VOG.

Dit is echter totaal geen politiezaak, wij hebben er niets over te zeggen.
Politie Rotterdam
Taakaccent Wet Wapens en Munitie

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten