rijbwijs in ons tweede huis laten liggen

In dit forum staan de afgesloten onderwerpen uit Stel uw vraag als Gast.

Moderator: Moderatorteam

Gesloten
Stefan
Superlid
Superlid
Berichten: 587
Lid geworden op: 17 jun 2013, 23:11
Agent
Contacteer:

Re: rijbwijs in ons tweede huis laten liggen

Bericht door Stefan » 17 mei 2020, 10:17

Botje schreef:
16 mei 2020, 10:40
In tegenstelling tot de andere antwoorden hier ben ik van mening dat TS gewoon mag rijden. Hij heeft een rijbewijs en dat rijbewijs is geldig. Hij kan het rijbewijs alleen niet op eerste vordering tonen en dat kan een mulderboete opleveren. Het rijbewijs wordt ook vaak als id-bewijs gebruikt dus ik zou in ieder geval wel adviseren een id-kaart of paspoort op zak te hebben.
Helemaal eens. In het slechtste geval kost het een boete van €95 + €9 administratiekosten. Afhankelijk van de situatie kun je er ook prima met een waarschuwing vanaf komen, mits je wel een ID bij hebt en natuurlijk afhankelijk van de situatie. Dat blijft wl koffiedik kijken, dus elke keer dat je gaat rijden zonder het rijbewijs bij je te hebben loop je een risico. Als je in het verkeer gecontroleerd wordt is namelijk de eerste vraag per definitie "rijbewijs (en kentekenbewijs) alstublieft".

Pim
OnTroerend goed
OnTroerend goed
Berichten: 3612
Lid geworden op: 27 sep 2008, 18:24
Agent
Roepnaam: Pim
Geslacht:
Leeftijd: 52
Contacteer:

Re: rijbwijs in ons tweede huis laten liggen

Bericht door Pim » 17 mei 2020, 11:12

@Yizu
TS gaat met eerlijk antwoorden geen nieuw rijbewijs krijgen. Dat krijg je alleen bij verlies of diefstal van je rijbewijs. Althans: bij verklaren over verlies of diefstal.
Daarmee dat is wat je bij een aanvraag van een nieuw rijbewijs moet doen: zwart op wit verklaren over je oude rijbewijs.

Resumé: Omgekeerd evenredig krijgt TS alleen een nieuw rijbewijs als hij vals verklaart. En als dat uitkomt is het nieuwe rijbewijs dat TS heeft verkregen ongeldig.
En rijden met een ongeldig (verklaard) rijbewijs is een strafbaar feit. En mocht TS betrapt worden op rijden met een ongeldig (verklaard) rijbewijs komt hij vanzelf bij de rechter. Al was het maar om de schade te proberen te beperken en de zaak uit te leggen.

En dan is er nog de zaak tussen de gemeente en TS over de valselijke verklaring bij de aanvraag.

Ik weet dat dit allemaal hypothetisch is maar het is wel allemaal een mogelijk gevolg van een slecht advies van jou en waarna TS mogelijken een verkeerde keuze gaat maken want de aanvraag kan alleen succesvol afgerond worden na een gelogen verklaring. Verklaart hij naar een en geweten dat zijn rijbewijs in Spanje ligt dan staat hij zou weer buiten zonder nieuw rijbewijs. De gemeente mag niet zomaar de regels oprekken naar eigen inzicht.

Op dit forum geven we eerlijke antwoorden.
Geen optimistische adviezen of adviezen gebaseerd op een kansrekening.
Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker.

Gebruikersavatar
MotoRon
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7251
Lid geworden op: 02 okt 2005, 08:38
Agent
Roepnaam: Ron
Locatie: N-Brabant
Geslacht:
Leeftijd: 61
Contacteer:

Re: rijbwijs in ons tweede huis laten liggen

Bericht door MotoRon » 17 mei 2020, 15:54

Volgens mij is de vraag wel beantwoord. Als Het voor Ts nog nirt duidelijk is, volstaat een mailtje om het topic te heropenen.
MotoRon
Beheerder
motoron@infopolitie.nl

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 9 gasten