Reflectoren in achterlichten voldoende

In dit gedeelte kunt u een vraag stellen. Vragen die zijn beantwoord worden gesloten en komen automatisch in het archief terecht. Kijk dus eerst even in het archief.

Moderator: Moderatorteam

Gebruikersavatar
Gerwin
Infopolitie Gast

Reflectoren in achterlichten voldoende

Bericht door Gerwin »

Hallo,

Ik heb afgelopen week nieuwe achterlichten op mijn auto gemonteerd, ik kom er alleen niet helemaal uit of ze voldoende zijn of niet met betrekking tot de reflectoren. Er zitten namelijk reflectoren in de achterlichtunits, de binnencirkel van het achterlicht/remlicht, maar er werden ook losse rechthoekige reflectoren meegeleverd. Ik vraag me af waarom deze reflectoren los worden meegeleverd, aangezien er dus al reflectoren in de achterlichtunits zelf verwerkt zitten, en deze daadwerkelijk reflecteren ('s avonds even getest met een lampje).

Het gaat om deze units:
https://www.decabriohoeve.nl/nieuwe-ond ... erlichting

Gebruikersavatar
Skipperje
Moderator
Moderator
Agent
Vademecum
Berichten: 7953
Lid sinds: 20-05-2004
Roepnaam: Piet
Locatie: Fryslân
Geslacht:
Leeftijd: 62
Contact:

Re: Reflectoren in achterlichten voldoende

Bericht door Skipperje »

Personenauto's moeten aan de achterzijde zijn voorzien van 2 retroreflectoren. Als in jouw lampen reflectoren zitten is dat niet goed. Het licht moet gereflecteerd worden in dezelfde richting als waar het vandaan kwam. In de advertentie zie ik geen informatie betreffende de reflectie. Ik kan dus niet zeggen of ze goed zijn.

Piet
Men moat net alles sizze wat men wit, mar wol alles witte wat men seit

Gebruikersavatar
R van O
Infopolitie Gast

Re: Reflectoren in achterlichten voldoende

Bericht door R van O »

Je hebt een (spiegel)reflector in je lampunit, die weerkaatst/spreid het uitgaande licht van je armatuur. De verplichte (retro)reflector is zo gebouwd dat deze invallend licht 100% terug weerkaatst naar de lichtbron. Die werkt dus wezenlijk anders dan die 'spiegel' reflector in je lampunit.

Plaats reactie